x
Dražba

Bavte se smysluplně a zapojte se do dobročinné elektronické dražby ve prospěch neziskových organizací z celého Moravskoslezského kraje!

Získáte tak originální dárky, které mají skutečnou přidanou hodnotu i svůj příběh!

                         

KŘÍDLENÍ nadační fond spoluorganizuje XVIII. ročník projektu Advent plný KŘÍDLENÍ, jehož nedílnou souč...

Bavte se smysluplně a zapojte se do dobročinné elektronické dražby ve prospěch neziskových organizací z celého Moravskoslezského kraje!

Získáte tak originální dárky, které mají skutečnou přidanou hodnotu i svůj příběh!

                         

KŘÍDLENÍ nadační fond spoluorganizuje XVIII. ročník projektu Advent plný KŘÍDLENÍ, jehož nedílnou součástí je dobročinná dražba. Letos bude vzhledem k rozsahu akce dražba probíhat pouze online a bude jí doprovázet výstava předmětů, o to více jsme se snažili vybírat výjimečné předměty a zážitky s příběhem, které by vás mohly oslovit. Dražíme na podporu zapojených místních neziskovek autorská díla, která vznikla v dílnách, z rukou klientů, spřízněných duší a kreativců. Zapojte se do dražby a staňte se tak součástí těchto příběhů!

                       

Pravidla dražby

Předměty bude možné si prohlédnout a vydražit na portálu KŘÍDLENÍ nadačního fondu v období od 1. 11. 2023 od 11 hodin až do 30. 11. 2020 do 19 hodin. 

Jak dražit a postupovat?

Průběh dražby na portálu www.kridleni.cz:

  • Před zahájením dražby a prvním příhozem je nutné se nejprve přihlásit, popřípadě zaregistrovat. Přihlásíte se či registrujete prostřednictvím registračního formuláře, ke kterému se dostanete stisknutím tlačítka Přihlásit se v pravém horním rohu. Vyplníte e-mailovou adresu a následně osobní údaje nezbytné k registraci, systém vás automaticky přihlásí a můžete začít přihazovat.

  • Pomocí tlačítka Více o předmětu si otevřete záložku s popisem díla. Po pravé straně naleznete kolonku pro vaši nabídku a tlačítko Přihodit. Do kolonky uvedete částku, kterou chcete za předmět nabídnout a stisknete Přihodit. Systém vás ještě vybídne k potvrzení vaší nabídky a sdělí vám, že Vaše nabídka je nyní nejvyšší.

  • Vyvolávací hodnota je u každého předmětu určena, minimální příhoz je 50 Kč. Dražba je organizována klasickou formou, tedy kdo dá vyšší nabídku, ten vyhrává. Proto nezapomeňte kontrolovat stav nebo vámi zvolený limit.

Elektronická část dražby bude ukončena v 19 hodin. Po ukončení dražby bude úspěšným dražitelům i neziskovým organizacím zaslán informační e-mail s kontaktními údaji, čímž vzájemně propojíme dárce a obdarované. Předměty vystavené přímo na APK v City Campus je možno předat s podpisem darovací smlouvy dražiteli přímo na místě v době od 19.00 do 19:30 hodin. Úkolem neziskové organizace bude kontaktovat úspěšného dražitele jejich předmětu v prostoru dražby (bude viditelně označeno). Pokud neproběhne bezprostředně na akci, bude nutné domluvit si způsob předání finančního daru i dražebního předmětu (případně podpis darovací smlouvy) v jiném termínu. Může to být dobrá příležitost dárce osobně poznat a seznámit ho s posláním organizace…

Rozhodnete-li se tímto způsobem podpořit KŘÍDLENÍ, projekt a jeho myšlenku, můžete si výši daru odečíst od vašeho daňového základu.

Možnosti snížení daňového základu dárců

Fyzické osoby (podle § 15 odst. 5 zákona č. 586/1992 Sb. o daních z příjmu)

Od základu daně mohou fyzické osoby odečíst hodnotu darů, pokud úhrnná hodnota darů ve zdaňovacím období přesáhne 2 % ze základu daně anebo činí alespoň 1 000 Kč. V úhrnu lze odečíst nejvýše 15 % ze základu daně. Pro možnost daňově uplatnit dar musí jít tedy minimálně o dar nebo o součet darů (pro jednu organizaci) za rok převyšující částku 1 000 Kč nebo částku vyšší než 2 % základu daně.

Právnické osoby (podle § 20 odst. 8 zákona č. 586/1992 Sb. o daních z příjmu)

Od základu daně mohou právnické osoby odečíst hodnotu darů, pokud hodnota daru činí alespoň 2 000 Kč. V úhrnu lze odečíst nejvýše 10 % z již sníženého základu daně o jiné odčitatelné položky základu daně sníženého dle § 34. Tento odpočet nemohou uplatnit poplatníci, kteří nejsou založeni nebo zřízeni za účelem podnikání.

Zobrazit

Dražba Počet produktů: 26

na stránku
Zobrazují se 25 – 26 z 26 položek
Zobrazují se 25 – 26 z 26 položek

KŘÍDLENÍ nadační fond